Pages

Sunday, September 18, 2011

kesian kan...


salam kawan-kawan...

semoga hari isnin ni..jd sehappy2 mgkin k...hehehe...
apa korang rs tgk pic kat ats ni? agak2la kan..meow2 ni selesa ke idak?...tak bukan? sbnryer hr tu aku g kat 1 pasaraya kat Selayang...outlet kat luar tu ada petshop..aku sbnryer mmg dh slu g sn..kdg2 jengok meow2 dan haiwan2 lain kat ctu...sbnryer dulu seekor kucing oren dah ditmpatkan kat sangkar (bekas?) kaca ni...tp aku tgk dah xde...skang 3 ekor meow ni...2 jengkal jari aku je tgi nyer...kesian x?ms aku g tnya 2 org pekerja pmpuan kat ctu, ngn gaya2 mcm xmo layan aku...dia jawab mmg meow ni tgl kat dlm balang tu...tup!!!sangkut ko...dh jwb gtu alamatnyer nak kena bahasakan la kan...aku g tinjau2 kat lam kedai ada 3 4 sangkar untuk kucing2 yg sebesar memet tuh...tp agak selesa la gak..itu aku x kira..xamek point pun (cewah dah gaya2 pegawai dari jabatan haiwan plak aku nih) :D

aku snap pic ni, aku tau owner kedai ni kat belakang aku, dia tgk je..eh ingat aku xtau mey ko tu owner...aku slu kat cni tau...jgn nak tipu2...dia xbt apa2 ms aku snap gmbr...pastu aku tnya sorang lg pekerja.

erydcat: .ni knp letak mcm ni? tau x smpit ni...dia xleh berdiri dan duduk tau...tgk nak yak pun kn merangkak2..u kalau duk tmpat smpit mcmana? 

pekerja tu main2 mata plak ngn owner kedai dia seolah2 suh cakap mcm dh di beri dialog.

pekerja petshop:..xde...kucing ni kami slu kuarkan kasi jalan2..letak dlm sangkar budak2 cucok2 mata dia la apala...

erydcat: ye ke ko bg dia jalan2 (dlm hati mcm aku xtau ko masuk keje bersihkan semua bekas pastu jalankan kerja ko jual haiwan kan..kan) ye ke kena cucuk (nak plak aku cucuk dia nih..grrr)

pekerja petshop: mmg sy tau tp sekejap je nanti dah tutup sy letak sangkar lain

erydcat: (aku toleh belakang kat owner) u owner kan..

owner petshop: err..errr yer..saya (angguk mcm nak xnak je)
erydcat: ni apa cite ni?selesa ke ni?

owner petshop: sy tau ma...ni kucing sy slu kasi kuar punya..

erydcat: yelah tu...sy hari2 cni lalu tau (eh cakap pun dh terbalik dah) skang ni jgn main2 u leh kena saman xelok ngn haiwan..

owner petshop: sy tau ma...itu petknode, sy bukan bt itu mcm...kurung x kasi makan..sy taruk itu bekas juga..

erydcat: yela..tp u tau x smpit tu..tgk..bekas arnab tau plak u letak bekas besar...kesian sm dia tau..jgn bt ini mcm la (dh terbalik lg cakap aku nih) kalau nak untung pun jgn seksa itu kucing (terbalik lg) u xleh pikir untung je...kasi dia ok...org beli pun rs dia sihat ma...baru leh jual mahal (ehhh..ngapa aku plak ajar owner ni???) 

owner petshop: ok2 sy tau...skang mmg tarak leh bt itu macam..

erydcat: haa tau pun sy slu dtg cni maaa...ti sy xmo kucing duk dlm ni lagi...letak dalam bekas besar sket... (aku tgk pekerja dia 2 org tu ngh berbisik2 smbil tgk aku..takut la tuh hehehe)

aku blah pastu...rs puas hati dah jalankan tanggungjwb seorg MANUSIA yg ada hati dan perasaan...lega rsnyer...nanti2 aku nak pantau lg...leh plak dah terkantoi pekerja sorang tu kata mmg duk lm bekas tu..sorang lg cakap slu bwk jalan..aih..nak 'kencing' aku pun agak2 la weh...ingat aku ni bodoh?

kpd meow 3 ekor tuh...ery leh tolong cakap je tau...ery xleh bt lebih..ti ery kn pukul plak ngn owner kedai..huhuhuhu..ery doakan ada yg cpt2 beli meow tu..meow..kamu tu kn lah cakar pekerja tu setiap kali diorg bersihkan bekas...kasi calar2 kat muka ngn tgn...biar dia rasa!!!huh!marahnyersssss....


erydcat:
pasni nak g 
semua petshop 
nak g marah2 owner..
hahahahaa

13 comments:

* HeeBum * said...

ala.. sian nye dorg.. sedih tgk meow2 dkt pet shop tu kan..
nasib ade ery nk tlg ckpkn tuk dorg.. yela mtg2 meow2 ni x leh nk ckp, nk ngdu.. suka2 ati je dorg nk wat cmtu.. kejam T_T

ery D cat said...

heebum: yela...ery rs xbest bila xcakap..kn cakap gak...geram rs...leh plak nak berlakon xngaku owner...eleh...

GtHans said...

sedihnya..sian dorg..camner laa tu nak bergerak..mesti lenguh duk camtu..jahat lala :(

Rosmawati Yusof said...

Mmg sensetive tent jual2 haiwan ini.. seolah2 haiwan tu takder harga diri... eee bencinyerrr...

ery D cat said...

gthans: sedih mmg sedih...kesian kan..anak2 kat umah pun kalau dikurung lam bilik bila kuarkan diorg semua mengeliat2..tu lam bilik..selesa..yg meow nih lam bekas tuh..ish..

kak kim: kan...main jual2 plak...

meowwmania said...

slalu nmpk situasi camni kat petshop, sedihkan lg sedih sbb kite tak pat nak wat pape :((

ery D cat said...

MM:betul tuh..hnya leh cakap je...ish!!!

m4rilyn said...

dorang gelabah dah tu sbb ingatkan ery nie dari badan berkenaan

ery D cat said...

m4rylin: tu la..gaya je lebih ery ni..hahaha...mcm memet..:)

Monkey Boy said...

paling sedih..bnd nie mmg jadi dpan mata..ade yg jual kucing kat downtown or uptown..caye ta ? dye jual 3 eko..dlam sngkar kecik..rm 600..sumpah klau sy kaya..sy bli..bkn ape..da la tmpt tue bising..dtg dak2 kecik..gegar2 sngkar..jerit2..ksian

ery D cat said...

monkey boy: betul tu...tp wlupun semua pencinta2 haiwan mcm kita x sekaya mana...kita masih kaya ngn kasih syg..itu yg lbh pnting...

Ms J said...

Ery, semalam J pegi tempat tu. Kucing yang dalam gambar kat atas dah duduk dalam cage besar. Tapi masih ada yang duduk kat tempat sempit. Katanya kucing tu baru beranak. Wallahualam. Sebab bertutup dengan netting kaler hijau. Tak nampak sangat. Bila J tanya, sama je jawapan dia yg dia cakap kat Ery. J dah pesan suh ubah letak cage besar. Harap-harap dia ubah la yang tu jugak. Kalau Ery pegi lagi.. Ery tengok ye?

ery D cat said...

Ms J: aih dekat sgt dh kita ni yer hehehehe...tu la ti ery g tgk2 yer

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert