Pages

Sunday, January 29, 2012

sekadar berkongsi kisah benar...



salam kwn2 meow
(='v'=)


erydcat:
nak mengumpat tu leh
tp mengumpatlah benda2 cumel 
hehehehehehehehe~~~
kt pun akan jd cumel..hakhakhak :P

Thursday, January 26, 2012

yatimah dan shira



salam kwn2 meow
(=','=)

selepas acara piknik bersama kenkwn di area umah papa meow sabtu lalu, hari isnin Ery akan ke Seremban untuk menghantar yatimah pd tuan barunya yg bernama Shira...

Shira adalah kenalan di laman FB...melalui iklan yg di buat di page PH, shira sudi untuk membantu dan memberi kasih syg kpd yatimah...dgn kehilangan 3 ekor kucingnyer Disember tahun lalu menjadikan shira ingin membela lbh byk lagi stray cat ni. Alhamdulillah...akhirnya Yatimah terbela jg dr dibiarkan di ofis ery tu...semua yg tau kisah Yatimah tntu2 bersimpati yg belum tau leh klik di sini bagaimana Yatimah leh berada di bwh penjagaan ery..

yatimah ske bermain2 ngn uning dan berkejar2an...mgkin uning jambu sgt senang sket nak buli hehehe :P
geget2 apa yg patut..:) dia ske bermain2..kdg2 xlarat kejor2 dia..terbakar kalori..hihi
main cak2 ngn memet tnpa pengetahuan dr chemot..hihiihi :P
(curang! bie bgtau chemot ti...)
gmbar yatimah pagi2 nak ke seremban..sedih sbnryer tgk gmbr ni...
(dh jaga dia kan...sayu tu tetap ader...)
perjalanan ke Seremban, Yatimah kdg2 je berbunyi....baik je duk lam kete
ni ms tgu shira lam kete...
sesi peluk2 antara satu sama lain...nak nanes~
ni la tuan baru yatimah..shira nama dia...ktorg jmpa pun di depan terminal one di Seremban...kata shira jiran2 dia pun pencinta kucing...kiri kanan umah ada kucing jd xde masalah kalau yatimah nak berkawan...seronokla yatimah yer..:)
yg pegang yatimah tu anak sedara dia...


babai yatimah...(siyes!! sayu hati nak nanes...)
tp bila kenangkan dgn kehidupan baru dia tu...ery harap dia bahagia bebas kat sana...terima kasih Shira sudi jaga dia dan PH jg krn iklankan...


nanti kt jmpa lagi yer Yatimah...bie leh bantu kamu setakat ni je..harap2 kamu rasa bahagia bersama bie sebelum2 ni...



buboo dan imah




salam kwn2 meow
(='v'=)

 
 
 

masa ni pagi sebelum bergerak ke Seremban...selalunya buboo akan melarikan diri kalau nampak Yatimah..tp pg tu dia baik2 ngn Yatimahnya...:)

Wednesday, January 25, 2012

bukan bie x syg... bukan bie x ske..hnya nak kamu bahagia...


salam kawan2 meow
(='v'=)



erydcat: bie xkan bg kat org yg xsyg kucing...dh tntu2 dia sygkan yatimah mcm bie...:D

jumpa kawan2 meow...:)



salam kwn2 meow
(='v'=)

sabtu lepas ery g jejalan dan bertemu dgn kwn2 pencinta haiwan dan acaranya tntulah makan2 yg dianjurkan oleh papa meow...selalunya lam blog atau fb je berbls2 komen..tp hr tu trs komen depan2...hahaha...:P...tp mmg best sgt la...sbb semuanya baik2 belaka..:)

diantaranya Kakak, Meowmania, Chika, mya, cik marie, pak ngah, kak tedi, bella dan lain2...ramaiiii...

leh la layan mata ngn gmbar2 diambil pd hr itu..

 
barisan artis pd ptg itu > bella, kak tedi dan cik marie..hehehe 
 mya, marie dan chika
berbagai2 ragam
papa meow yg berbaju merah..peace papa!

memet turut hadir setia menemani ery kemana2 je..
tp maaf lah memet garang sgt pd hr itu (bukan hr itu je)

tatak yg setia ngn bekas plastiknyer..
chika dgn acara bungkus2...dan yg lain beratur..:D
apala yg mengeletek hati cik marie dan meowmania tu..eh..kesana pula tatak ni..??? 


* dialog diatas hanyalah rekaan semata2...sapa2 yg terlibat harap maaf yer...bergurau jer..:)
len kali leh la kt jmpa lg smbil mendaki anak tangga...jeli kaki ery...hahahaha~~~

terima kasih kat papa meow jg sbb jmput dtg dan xmenang tgn melayan tetamu...dan kwn2 yg sgt2 mesra alam...insyallah nanti leh la berjmpa lg ngn kwn2 animal lover ni...paling seronok bercerita tntang meow2....:D

Friday, January 20, 2012

wello~~~



Salam kawan-kawan meow...
(='v'=)

sedang leka bersembang2 ngn abg2 kat ofis ni nampakla si putih berlari2 dgn di ikuti seekor babies yg sgt cumel..


terhendap2 mcm special force je...toleh lagi dia masuk kat kwsn kilang main sorok2 ngn 3 lg adik beradiknya yg lain...tp hanya dia je yg paling berani...tertinjau2 aku ni...mesra la gak dia...mula2 kenal lom leh cuit2 g...:)

ni siputeh menunggu dan memanggil2 si kecil ni kuar untuk kenal dunia luar sndiri

tp aku masih ragu2 dia anak putih ke anak si yatimah...sbb hnya dia seekor je yg kaler hitam putih yg lain semua putih ikut si ibu...sbb yatimah pun pnh ada anak kaler mcm ni gak...ni aku upload lg gmbr anak yatimah yg msh xbukak mata lg waktu tu...


nmpak x hnya seekor je kaler hitam putih juga lam gmbr tu...aku cakap mcm ni sbb si putih dan yatimah beranak pd minggu yg sama, selang 2 hr je...cm tmpat yatimah lbh aku tau sbb yatimah ske bwk anak dia ke aku ms tgh makan..ntah nak suh bt apa..mgkin dh bg hint untuk aku selamatkan anak2 dia kot...urm...xpelah yg aku tau belang2 ni dua2 dh mati...tp yg hitam putih tu mmg aku xdpt cari...kemungkinan ada yg buang anak2 yatimah, lgla plak yatimah ditendang tmpoh hari...cari2 x jmpa..

yg aku tau..anak siputeh ada seekor dh mati xde kepala...tgl badan je..mgkin jantan yg makan..tp xkanlah si puteh tolong jaga anak yatimah ni kan..sbb mula2 dulu anak2 putih hnya ada 4...semua putih...sekor mati tp mn dtg seekor hitam putih ni..dan dia paling lincah dh mcm yatimah plak aku tgk...ngn org len dia menyorok trs..ngan aku dia masih cb nak dekat2...

video di bawah xberapa clear tp leh la tgk betul2...cute sgt...:D

video



erydcat:
kalau benarlah si puteh
tolong jaga anak yatimah,
kat ctu mereka dh mengajar aku
erti kasih syg yg sebenar..:)

Tuesday, January 17, 2012

Ulangtahun Pertama




Salam kawan-kawan meow..
(='v'=)

Syukur alhamdulillah, pada tarikh 17 Januari 2012 genaplah setahun umur blog ini...xsangka sekejap je rsnyer...selama berblogging ni byk benda ery dh belajar dr kawan2 blog yg lain...terutamanya blog tntang kucing2 ni...dulu mmg xtau sgt..tp belajar dr setiap blog kwn2...dulu mgkin nak hbskan masa je bila x bz tp makin lama mcm syok plak...hehehe...bukan apa seronok berkongsi suka duka dan pengalaman ngn kenkwn wlupun mmg semua x pnh lg bersua muka..hnya dlm blog dan FB je...paling seronok bila kt bertnya kwn2 byk yg beri tips2 tntang kucing dan ada tu jgk mmg ery xpnh tau...terima kasih kwn2...

blog ni br setahun jagung..oleh itu byk lg ery kn perbaiki...tp kata org biarlah menulis dgn hati..jd diri kt sndiri dr tiru org lain..br nampak keikhlasan tu..tp pndangan org lain2 kan..:)..kepada kwn2 ery yg xjemu2 komen...dan jengah2 kat blog ery ni..terima kasih byk2...wlupun x best korang best kan ngn komen korang..terima kasih!!!! kpd yg sudi baca (ada kot hihi) terima kasih jg..tp apa yg ery paparkan dlm blog ni semuanya berdasarkan pengalaman dan cerita sebenar...wlupun byk merapek..hehehe..

seronok sbb dpt kwn2 yg tau perasaan ske kucing ni...sng sket nak berborak...tp apa2pun korang mmg best sbb x kedekut ilmu yg ada...insyallah tahun 2012 ni ery akan paparkan lg byk cerita tntang meow2 dan akan belajar dr kwn2 yg 'otai' :D...
 

selamat berblogging yer kawan2...

Sunday, January 15, 2012

harap kamu x diapa2kan



salam kwn2 meow...
(='_'=)

spt yg kt tau yatimah berada di rumah ery...
masih perlu sesuaikan diri lagi ngn anak2 bulus ery dirumah tu....
dan asyik nak melarikan diri dr rumah je...

kalau tgk dia mmg sgt2 xske duk indoor....yelah dh biasa outdoor...sliding door terpaksa ditutup slu krn risau dia lompat (hr tu dia meluru je ke luar..dia bukan tau tgi ke rendah)...nak lepas2 kat luar umah mmg tmpat tgl ery tu xleh membela haiwan peliharaan...jdnyer nanti phm2 lah...xpasal2 ada yg angkut g buang xpun g ketuk ke..hati org kt xtau kan...kesian pun ada ngn dia ni...bila dh sihat dia meronta2 nak keluar...pastu mata asyik bergenang ngn air mata...xtaulah mgkin betul dia menangis ke hape...kdg2 rs bersalah plak...bukan nak seksa dia...cm nak selamatkan dia dr tgl kat area opis ery tu lg..kn kurung dia lam cage ms ery kuar bekerja...terpaksa...sbb dia akan bergaduh ngn yg lain2..risau kat dia sbb anak2 ery semuanya besar2 belaka...2 3 kali ganda dr dia ni...xpasal2 cedera lagi...

lebih2 lg si chemot...mrh melampau2...xterkawal....dh sudahnyer chemot x nak makan plak..memencilkan diri sndiri...ingatkan dia demam..tp tidak..dlm hati tu tgh marah sgt2...aih...sabar je la ery nih...ngah crkan dia tuan baru...ada ke yg sudi adopt yatimah ni...harap2 dia mengerti la yg ery bukan x ske dia...cm ery nak beri dia tmpat tgl yg lbh smpurna dan kasih syg yg lbh dr yg ery leh beri untuk dia...

...muka x puas hati...mrh bie kan??? sbb xkasi kuar...

v
v
v
v
v
v
v

skang ni kat opis ada lg yg masih di dlm tnda tanya...nak selamatkan semua mmg ery x mampu...hnya berdoa agar diorg2 ni xdelah ditangkap...dan kemudian dh tntu2 di PTS...urmm...bie sgt2 xleh membantu...bukan xmo tp bie dh cb...dan x berdaya...


puteh (betina) dan katik (jantan)


si putih ni pun anak2 dia dh leh terkinja2...pun beranak lam kwsn sm ngn yatimah cm anak2 yatimah je yg ntah kemana, kalau x mmg dh sebaya..anak2 dia ni masih ada..aku nmpak berlari2..itu pun ada yg dh bersuara cakap ada anak kucing ganggu keje...apa yg aku risaukan takut kejadian yg sm mcm yatimah kena...xleh masuk akal bila kata anak kucing ganggu kerja...bodoh ke hape...anak2 putih ada 4 ekor...3 putih mcm dia dan sekor tu kaler itam putih...mcm tamtam ery...

katik dan tompok

yg ni meow...adik beradik si tompok...(yg ske duk tgh2 jalan..yg pnh hampir2 kn gilis ngn kete saga)

korang mmg xmengerti apa2....yg bie tgk pepagi korang berlari2an ke arah bie (lom sempat bie nak parking kete)..dgn harapan nak makan..yer bie leh kasi...berkongsi sedikit rezeki yg bie ada...tp smpai bila kegembiraan korang ni leh kekal?? korang x tau pun ada yg xske ngn kehadiran korang...tgk lah yatimah...dh ditimpa kesakitan dr manusia yg bencikan korang2 ni...bie xtau smpai bila bie leh beri korang makan..sbb smpai 1 tahap korang akan di angkut oleh org yg kejenyer makan duit dr nyawa kucing2 terbiar mcm kamu ni...harap2 xdelah kejadian buruk yg kamu kena mcm yatimah hr tu...b xmampu nak membantu lebih...

malam pun sama..kamu semua setia menunggu kat kete, makan smpai hbs pastu tgu dan tgk bie beredar....lam perjalanan pulang slu bie terpikir jgnlah esok kamu di apa2kan...bie xmau kamu disepak2 atau dipijak2....ini je yg leh bie beri....kalau kamu di angkut jg 1 hr nanti...maafkan bie sbb bie xleh nak membantu lbh..bie xleh nak menghalang...harap kamu semua paham...slu jaga diri baik2...

erydcat: 
sedih sbb xdpt 
membantu lbh...

Thursday, January 12, 2012

percayalah....



salam kwn2 meow....
(='v'=)


erydcat: hahahahaha....padan muka...:P

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





erydcat:
if i had to choose between
loving u & breathing, i would use my
last breath to say 
i Love YOU...:p

Tuesday, January 10, 2012

Wordless Wednesdeyyyyyy!!!!




Salam...



Monday, January 9, 2012

love u 23456789 tennnn...:p

Salam kwn2 meow
(='v'=)

di suatu ptg yg indah...sunyi sepi je..
manalah bebudak ni..rupa2nyer...

V
V
V
V
V
V
V
V


* LAGU YG DINYANYIKAN DEK CHEMOT ADALAH LAGU HAMPA (TO'KI)>tang chorus..:p


erydcat: adeh! fening..fening!!!

erydcat:
love u 23456789 tennnn!!!
:p
 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert