Pages

Thursday, March 29, 2012

Cerita Dongeng


Salam kwn2 meow
(='v'=)

sebelum titon selalu ery bercerita kisah dongeng kat bebudak ni..(mcm real je kan)


Nota: sila baca dgn sepenuh hati! hehe... :P


~cerita pun bermula~

 
Alkisahnya dahulu ada sebuah daerah yg aman damai di sebuah negeri MEOWIT yang dipanggil daerah RIANG GUMBIRA...penduduknya sntiasa hidup riang menjalankan kerja2 harian...tanpa ada gangguan.

Pada suatu hari datanglah manusia yg xtau dr mn berhijrah di daerah itu....beliau sgt2 TAKSUB terhadap BUAH BETIK...
...maka ditanamkan pokok betik disetiap laluan dan penjuru kawasan rumahnya. Beliau sgt2 TERUJA dgn buah tempatan itu, malah menghidu daunnya pun cukup lah untuk memberikan beliau tenaga. Beliau di gelar PAPAYA GIRL krn 'ketaksuban' nya itu..(hehe) 
beliau turut ditemani rakan karibnya yg bernama WAWA...wawa dipilih krn warna bulunya yg agak kuning keoren..orenan..(errr ada ke perkataan gtu?) wawa sgt2 setia...tp setelah diselidik rupa2nya wawa hnya bersandiwara supaya xdiganggu oleh PAPAYA GIRL.
Kerana sudah sebati dgn buah betik...PAPAYA GIRL boleh smpai ketahap maksimum..iaitu boleh bertukar dlm bentuk super duper PAPAYA GIRL...setiap malam ahad beliau akan keluar menghapuskan pokok2 buah yg ditanam oleh penduduk disitu..dan menanam pokok betik shj smbil gelak dgn riang gumbira...hakhakhakhak!

Kerana kekecohan yg tlh dilakukan oleh PAPAYA GIRL...
ada penduduk yg berhijrah ke daerah lain tanpa membawa brg2 peribadi masing2...jd daerah RIANG GUMBIRA telah bertukar nama kepada DAERAH SUNYI MUNYI...krn ramai penduduknya telah berhijrah dan keadaannya sunyi sepi..
 ada yg menjerit ketakutan seperti takutkan sesuatu...malah...
ada jg yg menyorok dibwh2 kereta, bawah bantal dan segala2 yg leh dibuat tmpat menyorok untuk menghilangkan rasa takut terhadap PAPAYA GIRL
ada jg yg menangis sebak hiba bila malam menjelma...krn takut akan beliau...
jalanraya, kwsn rumah semuanya jd sunyi sepi...sesiapa yg semangat kuat shj yg masih tgl 
di daerah itu..
 malah ada jg yg xdpt berhijrah tp berlari2 anak menyelamatkan diri...hilang punca! sgt2 kesian...
PAPAYA GIRL menjadi buah mulut para penduduk di daerah itu...dimana2 kita leh dgr cerita dia bertukar dan menghapuskan pokok2 buah selain pokok betik shj...
tetiba nak dijadikan cerita PAPAYA GIRL tlh bertandang ke rumah salah seorg penduduk disitu, nampak gayanya mcm nak bertukar sbb ms tu hari sabtu malam ahad...
tp dgn xsemena2 KUNGFU PANDA pun dtg...membantutkan PAPAYA GIRL untuk bertukar sekali lagi...
maka sejak hr itu PAPAYA GIRL pun tidak lg menganggu pokok buah2an penduduk dan telah bekerjasama dgn mereka membuka ladang betik di daerah tersebut...membawa pulangan besar dlm membangunkan daerah RIANG GUMBIRA..malah PAPAYA GIRL dan KUNGFU PANDA turut menjadi kawan semeja makan dgn rakan2 yg lain...

~TAMAT~



Nota penting: Jalan cerita diatas tiada kena mengena ngn sesiapa, dan segala watak, tempat dan pokok hnyalah lakonan dari rakan2 ms diundang makan bersama2 dirumah kakak Gthans hari sabtu lepas. Maaf kalau ada silap dan salah semasa tayangan perdana ini dibuat...:P


erydcat:
:D hihi

Wednesday, March 28, 2012

makan-makan dirumah tatak Gthans



Salam kwn2 meow
(='v'=)

sabtu lepas bertandang ke rumah Kakak Gthans mcm biasa acara dh tentu2 makan je kejenya hihi...sj la makan2 smbil bercerita, bertukar2 pendapat lebih2 lg ngn Pak Ngah...byk gak tips2 jaga kucing yg diberi yg belum pnh ery tau hihihi..

Marie, Putri, Chika dan Mya juga...terima kasih sbb makan bersama2...hakhakhak..xbest gemok sorang2...ngehngehngeh! :P

ada kari kambing, kepsi, kari ayam, kek, cakoi, kuih akok dan lain2...alhamdulillah...


mcm biasa klu smpai ke rumah kakak ery mesti nak tinjau budak2 belakang umah dia....tgh syok lepak2 diorg ni...


dinda pun ery layan jg..wlupun mula2 dia dh start merajuk xmo mkn ayam...sbb ery lupa nak usap dia...sory yer dinda...mak tok bz angkat makanan td...:P


budak ebin ni lg kesian...tgn sebelah kiri sakit...sedih je tgk jalan smbil angkat tgn sebelah...kn rehat lebih la...ntah mcmana dia punya gurau leh sakit tgn...tetiba je..dh xleh ajak men futsal...hihi

ebin kn pantau sbb tgn sebelah sakit...tian..tp masih nak aktif tu...
ni kevina atau vee...ske bergurau2...nak gurau lebih2 ngn ebin xleh...terjerit2 tgn akit..
kesian kan..nak nen je kejenya smpai baju uniform kakak pun jd...:)
kesian pnya pasal ami mya ebin nak kasi nen..hihi :P
dpt akhirnyer nen dak ebin ni...:P

dh mlm dan nak lik dah...babai kat semua....ebin pun dh nantuk je ery tgk...
insyallah ti mak tok dtg sana g yer...

erydcat:
seronok kdg2 
berkumpul ngn kwn2 ni,
bila la nak piknik reramai yer...:P

Tuesday, March 27, 2012

..saya ada kawan...(2)




Salam kwn2 meow
(='v'=)

saya ada kawan...kawan saya ni saya panggil Putih...wlupun dia xseputih dan segebu kucing berbaka mahal tu...tp sy tetap panggil dia Putih...untuk mengingatkan dia....yg dia masih ada 'kawan' yg menerima dia seadanya...bukan krn cantik, gebu, baka mahal dan sebagainya.
dia kelihatan comot pd mata org lain krn putih selalu tido bawah kereta saya...mgkin ketakutan ngn manusia yg xsuka kehadiran dia di kawasan tu...ataupun dia berasa selesa berada disitu...kalau lah dia boleh berkata2 mcm saya...mgkin saya tau knp dia memilih bwh kereta saya sedangkan sebelah2 kereta sy pun ada kereta yg mahal2 belaka...:)
kadang2..kata pakcik guard dia berada dibwh kereta sy terlalu lama dr tghr smpailah malam waktu saya balik...jd mmg saya xboleh melarikan diri dari dia sbb dia selalu 'tanjatkan' (pinjam ayat Kakak Gthans) sy dr bwh kereta...hihihi..mcm Katik juga...saya dan dia selalu bergurau..wlupun saya tau dia tidaklah sehappy anak2 saya yg berada dirumah waktu ini...mgkin gurauan saya melukakan hati dia...saya pun tak tahu...tp cukuplah buat dia rasa ada 'kawan' yg nak melayan kerenahnya..
Putih pun selalu setia menunggu saya..bila saya dtg keje atau balik keje...xpyh susah2 panggil dia (klu dia pergi melawat kawasan)...saya hanya perlu on/off kan lock kete saya..dia akan berlari dtg wlupun dia berada di dalam bangunan di hadapan tmpat kerja saya.....kdg2 sy perasan pekerja2 disitu mengintai saya ms Putih berlari2 hehe....tp saya agak risau..jika sy tgk dia xberada dibwh kereta saya, saya akan perhatikan tiada kenderaan yg lalu lalang waktu itu...
kdg2 Putih pergi juga ke gerai2 berdekatan tp selalunya disepak dan dicurahkan air pd dia...wlupun bukan air panas...tp sy kesian....saya tidak mampu memberi dia perlindungan setiap saat tp itulah yg selalu di hadapi oleh kucing2 jalanan...bg sy Putih sgt2 istimewa...mata dia sebelah kaler kuning sebelah kaler biru cair...suka tgk mata dia..tp sgt susah untuk amek gmbar dia...mgkin dia malu dgn keadaan diri dia..sapa tahu kan...
bg saya dia cantik...tp lihatlah..kucing secantik dia pun hidup bergelandangan...inikan pula yg xsecantik dia...yg saya tau...kehadiran Katik dan Putih serta kucing2 lain di kwsn tmpat sy bekerja ni bukanlah dtg dgn umur yg begini...sy kenal mereka dr mereka berumur 2 hingga 3 bulan lg....itu bermakna mereka2 ni semua pnh bertuan...kemungkinan dibuang krn terlalu byk anak2 kucing dirumah....

bg sesiapa yg terbaca entri sy selain kwn2 animal lover yg sy kenali, klu sekali kamu mengambil keputusan untuk menerima kehadiran mereka (kucing) dlm hidup kamu, KEBAJIKAN mereka kamu kena jaga, bukan sekadar bercakap yg kamu suka/syg kucing...tapi berapa kerat shj yg sgp BERKORBAN krn kucing kesygan mereka? lihat shj Putih...anda rasa tuan lama dia sayangkan dia? fikir2kan lah....

bg sy...sy belum mampu membela nasib Putih dan Katik, hanya yg leh sy kongsi sedikit rezeki yg sy ada itupun xsemewah mana, yg pnting lepas makan sy tgk Putih selalu tidur kekenyangan dibawah kereta sy....wlupun tiada tmpat tinggal yg selesa...tido pun dimana2 shj..menunggu hari esok seperti hari2 sebelumnya...itulah rutin dia setiap hari...bg saya wlupun xseberapa apa yg sy beri pd dia...tp saya mahu kasih sayang dan kehadiran saya ada tersenarai dalam memori dia...itu je...

video

erydcat:
maaf..
kualiti gmbar
xseberapa...:)

siputih ni tgh bunting sekarang...xtau bagaimana nasib dia dan anak2 dia nanti...
harap jgnlah kejadian yg menimpa Yatimah berulang lg.... 

Friday, March 23, 2012

...sy ada kawan....



salam kwn2 meow
(='v'=)

saya ada kawan...kawan saya tu sy panggil KATIK....best gak kwn ngn dia ni...sbb dia rajin lepak ngn saya...xkira pagi...tghr ke..ptg ke..malam ke...dia ada je setia tgu sy nak lepak sesama....banyak bunyik plak tu...:D


kita sembang dia dgr...smbil terkebil2 mata mcm menghayati apa yg saya cerita...dgr bunyi kete saya dari jauh dia dah berlari2...kdg2 kena senyap2 jgn kasi nampak..sj nak ngusik dia...haha...


tgklah...org sibuk nak tgk2 enjin kete..dia pun nak tgk juga...mcmlah kita sorok wetfood dlm enjin tu...hihi...


dh bosan tgk...bebel sorang2...dh bg makan dah..tp adalah tu nak diceritakan...tp saya xpaham..:P


tgk anjing kat seberang jalan yg tgh praktis vokal..mgkin nak masuk pertandingan karaoke kot...:P


kucing yg saya panggil kawan ni...bukanlah kucing yg berbaka mahal...dia juga bukan kepunyaan sesiapa kat cni kecuali dia kawan saya...maksd saya berkwn tu sbb xsemua mau kwn ngn dia selain spesis dia la...dia kdg2 ada gak kurang ajar...men pancut2 kat kete saya...tp sbb dia kwn saya...saya xpnh marah dia...cm cakap..tolong 'bersopan' je...hihihi...

saya suka tgk mata dia..sbb mata dia kaler hijau muda...cantekkk..cm disebabkan dia xde rumah...xde tmpat berlindung...dia agak comot....sy kdg2 lapkan dia..kasi bersih sket...tp ada gak manusia2 yg agak xbersopan sapukan 'ink' kat tgn dan badan dia...kdg2 kaler biru..kadang2 kaler merah...sbg balasan diatas persahabatan sy dan dia...sy hanya mampu beri dia makanan dan bersihkan dia time2 mood dia ok...kdg2 kn kejar gak..hihihi...

bila sy keje lebih ms kat opis...semua dh balik..boring betul nak minum sorang2 kat tmpat makan dlm area tmpat sy bekerja ni...selalunya sy akan panggil2 dia...ajak lepakla...masuk dlm pagar...sbb dia slu tgu kat kete je...kat cni xsemua ske ngn dia...tp sy peduli hape...wlupun bahasa sy dan dia xsama...tp sy tau byk benda yg sama antara dia dan saya...knp sy cakap mcm tu? sbb kami sama2 'cari makan' kat cni...sy bekerja dan dia mcm biasa menagih simpati disini untuk mengalas perut... udara pun kami sama2 berkongsi...xde yg special..sama rata...cm mgkin lobang hidung dia xla sama saiz ngan lobang hidung saya...hehehe...dia sedut sket2 sy sedut byk2 hahaha...:P

jadi sesiapa yg terbaca entri saya ni...selain kwn2 animal lover yg saya kenali...harap2...sudilah korang2 berkongsi sedikit rezeki yg kita ada dgn kucing2 terbiar ni..jgn pandang jijik wlupun nampak mereka kotor dan comot, mereka pun xminta jd begitu...kalau korang dekati mereka...terlalu byk perkara untuk dihayati disebalik kisah kehidupan kucing jalanan ni...cm kdg2 kita leka...dan lupa...antara mereka dan kita xde beza disisiNya...hanya manusia yg suka membeza2kan sesama sndiri..



Thursday, March 22, 2012

...i'm cekci no wit...yeah!...:P



salam kwn2 meow
(='v'=)

...bila uncle memet melayan budak2...


memet ske melayan budak2 ni..kdg2 diajak bermain..cm budak2 ni kdg2 takut ngn dia...respek kena lebih.. :D
erydcat:
tp mmg btl kan..
lagu tu byk sebut
YEAH! hihi

Tuesday, March 20, 2012

WORDLESS WEDNESDeyyyyyy


Salam kwn2 meow
(='v'=)


kenalkan 

Mohammed Shahrul Annuar @ MEMET

Hantu Nenen (Part 5)



 Salam kwn2 meow
(='v'=)



erydcat: kesian chin tu ni...xpasal2 dpt 'keharuman' dr buboo...dh 2bln lebih umur...masih lg nak nenen...abg buboo pun satu, ske sakat adik2..


 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert