Pages

Wednesday, February 1, 2012

Tuah, Jebat, Lekir dan Melati B..

 Salam kwn2 meow
(='v'=)

sedang kt bergembira bersama anak2 bulus dirumah...sebenarnya masih banyak lagi yg xsenasib mereka di luar sana...apa yg ery nak bgtau kali ni tntang..

Tuah, Jebat, Lekir dan Melati B
...:D...

siapa mereka?
ery xpeduli dr mn asalnyer mereka..cuma dlm fikiran ery hanya terpikir 2 perkara...
  • samada mereka dibuang oleh tuan mereka (mgkin sbb dh byk sgt kat umah...jd amek ibu je..anak2 p buang)
  • atau memang mereka2 ni 'stray cat' yg setia menunggu ibu mereka pulang menyusukan mereka seperti sebelum2 ni..(kemungkinan ibunya dilanggar atau dh tiada..sbb ibu kucing xkan sesat nak pulang ke pangkuan anak2nyer)
hari selasa mlm sblm cuti Hari Wilayah tu ery nampak gmbar sikecil ni di wall KTAJ..seorg kenalan bernama Sri Kenanga Sufi..terdgr mereka2 ni terlalu bising seolah2 kelaparan mencari ibunya...dgn rs prihatin beliau bertnyakan jiran2 yg berada di kwsn tersebut..ada sorang  ni mengatakan dah 2 hari mereka2 ni mengiau2 dan berlegar2 disitu tnpa ibu!..urm...beliau ambil keputusan membawa pulang...wlupun ada rs kesian dan simpati ngn nasib mereka rakan kita Sri Kenanga Sufi terlalu terhad untuk menjaga kesemuanya...sbb beliau br je foster beberapa ekor kucing dewasa lain...

sbnryer..ery sedih melihat mereka kelaparan dan basah2 duk kat longkang...xleh dibiarkan..mmg ery x mampu untuk jaga sampai bila2...tp sgt2 kesian..dr dibiarkan sekurang2nya ery foster, mereka dpt menumpang kasih dan tmpat tido yg selesa...

ery PM beliau dan mengatakan sudi untuk foster kan baby2 tu...ms dpt tu mmg sgt2 sedih keadaan mereka...yelah tiada ibu yg nak tolong bersih2kan, belek2 dah ada kudis2 mgkin kena geget semut...pulang membawa anak2 kecil ni...smbil tersenyum2...dan mereka tgk ery drive smpai begini sekali..


ms nak lik umah

dah sampai~~
uning ucap selamat dtg kat adik2...hihi..yg lain takut...

kenalkan mereka
TUAH
(paling besar dr yg lain2..ery rs ni abang..cergas dan cerdik)


JEBAT
(paling bising hehe)


LEKIR
(Cool dan bersahaja..hehehe..kdg2 blur)


MELATI B
(diberi nama melati sbb ery amek diorg ni dr Sri Kenanga Sufi(FB) kat shell Taman Melati, B tu sj tmbah..hahaha..dia je betina sekor...suka berdandan spt chemot...ada harapan la ikut jejak chemot tu..hihi...)


memet spt biasa tengok2...mereka dtg dekat tau lari..hihihi..

ikut nak kata berkemampuan sgt tidaklah..cm ats dasar kesian dan ery teringat ms memet dan chemot ery amek dulu..mereka kecik2 begini lah...masih x putus susu g...hehehe..dh lama xjaga baby meow...hah! badan bau susu dh ery nih..semalam cuti..menghbskan ms mengenali mereka...

kamu semua dialu2kan menumpang kasih dan berteduh sementara disini..nanti bie carikan kuarga baru yer... 
harap2 diorg ni setabah tuan empunya nama asal ni...

(='U'=)


terima kasih uning...hihihi


erydcat:
anak2 ku yg lain mcm biasa 
ada yg menyuruk2kan diri dan
tarik muka..urm...


15 comments:

GtHans said...

siannya dorg..sedihnya tengok..ALhamdulillah dorg slmt skang..hmmm

ery D cat said...

gthans: tatak xmo cedih2..kt ni beri je ksh syg dan tmpat untuk mereka selagi terdaya...

Chika said...

Cantik si melati B tu. harap adalah keluarga yang boleh menerima mereka secepat mungkin. kite pun samalah ery, nak je tolong tp kat rumah dah tak mampu nak tambah. nak foster pun blom tentu lg. semoga murah rezeki ery sekeluarga. amin...

memet, jangan garang2 tau ngan adik2. pelempang awak tu agak kuat. kekekeke

*Vivilicious* said...

selama ni saya selalu doa spya terjumpa anak kucing yg dibuang..tp x jumpa..dan agak ssh la jumpa kt cni..bertuah dpt anak2 comel...

hrp2 ery dpt cari kluarga baru yg baik..

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

Semoga Allah akan terus melindungi mereka adik bradik..dan semoga dimurahkan rejeki kamu yeh Ery!

ery D cat said...

chika: kan Melati tu secntik nama dia..ewah! insyallah chika..tima kasih
memet xgarang ngn budak kecik samada manusia atau baby2 meow..pelik jgk..:)

V: mgkin kat tmpat v ramai yg syg kucing..

mya: terima kasih mya..sama2 la kita..

nurulsulzali said...

adik sedara kite nama jebat

Rosmawati Yusof said...

Bila dah lama takder baby micai, bila dpt rasa seronok sgt, kan. Diorang tu gediks2, nakal semacam. mmg best... dgn baby micai ni

ery D cat said...

nurul: yer..adakah mcm hang jebat?

kak kim: tu lah kak...tp xpe...gedik2 abang2 besar kat umah ni leh babab kan hehehe...best buli mereka..haha

Ms J said...

eksyen ko memet eh? tolong la Bie jaga baby gediks iteww... ^_^

m4rilyn said...

si Lekir tu cam Sayang n Yatimah je kan?

ery D cat said...

ms J: dia nak jaga..dia lari2 adelah hehe

marie: lekir tu kdg2 ery tgk tunduk baca paper yg ery alas tu hehehe blur dia tu..tp sama kan mcm syg n yatimah :D

meowwmania said...

sedihnya tgk keadaan bebudak comel tu tp gembira sbb ada insan mulia seperti ery yg sanggup bersusah payah kerana mereka

smoga mereka membesar dgn sihat dan cpt dpt tuan baru yg penyayang spti ery dan smoga ery sntiasa diberkati oleh-Nya

ery D cat said...

MM: sedih sbb tiada ibu semlm dh bermain2 yg lawak mereka geget sesama sndiri...hahaha xtaulah bergurau kasar...insyallah nanti mereka akan bertemu tuan baru yg leh beri ksh syg

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam ery D cat,

Best entri ni...anyway gud luck menjaga baby tu...kami pun pernah menjaga baby tanpa ibu berumur 2 minggu....last2 2 ekor je yang suffer...

BTW kami singgah & follow blog ery D cat, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye...

Moh la join segmen yang dianjurkan oleh kami sendiri...Tengok le link ni ye.. :-)

http://mylovely-cats.blogspot.com/2012/02/segmen-gelagat-anak-bulus-ku.html

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert