Pages

Tuesday, January 3, 2012

yatimah (1)


Salam kwn2 meow..
(='v'=)

keesokan harinyer yatimah di rumah ery...pg2 dh bgn nak mam obat..tgklah makanan pun xmo jamah...hr ahad malam br dia nak mam wet food...itu pun kn kepal masukan sket2 lam mulot dia..kalau tdk jgn hrp dia nak mam..dh lah ramping...lg ramping dr kerengga...risau...poo xde hnya pee je...sib bek la ada cage bebudak dirumah ni, ikut saiz mereka2 tu kalau nak dibawa ke vet...haa sgt2 sesuai ngn susok tubuh yatimah yg ramping..hihihi...semua leh letak dlm tu...gmbr2 dibwh ni ms yatimah masih xtau ada meow2 yg lain lam umah ni...nak bg dia rehat dan xstress jd ery asingkan dulu..lam bilik belakang yg mmg xde penghuni..ngeh3x..

hari sabtu pagi....

pg2 yatimah dh bgn...tp yatimah xsht kan jd dia cool jer...masih kebingungan kot...disepak terajang...pastu tetiba duk lam bilik ni..:)..tgk ery pun terkebil2..
dh leh gerak2 sket badan...tian dia...xselera nak mam yer..

yatimah sgt baik...tp dia xbersuara...mgkin kesakitan yg dialami btkan dia xkuar suara..nak bg mam obat pun suh bukak mulot tgk mcm nak nganga pun sakit..tp xpe yer yatimah.pelan2..mam obat nak sihat..

hr ahad aku tgk dia leh gerak2...tp byk tido...mgkin sbb ubat kan..mlm tu br la dia nak jamah wet food sndiri...hari isnin pg dh ada poo..hehehe...badan x demam dh..rasa ok je..bglah dia jalan2 kuar cage..yelah..dh biasa outdoor..xkan nak biar dia merengkok je lam cage..bglah dia gerak2 kan badan..

anak2 mcm biasa masih pelik2..knp aku kuar masuk bilik ni...hehe diorg nak tgk agaknyer...siapa di dlm tu cm aku tgk anak2 aku gedik2 depan pintu bilik yatimah nak masuk smbil hidu2...aku bukan apa risau yatimah di terkam ke hape ke dek anak2 aku..yelah dia kan sakit..anak2 jantan semuanya..yg chemot tu garang lg..jd aku kuarkan time diorg tido kat balkoni dan memet chemot lam bilik..

video yatimah dan anak2 bujang ku...buboo, tamtam dan uning...
kesian korang xpasal2 kn duk luar yer..hihihi

video

tgk lah beliau2 ni xdelah garang rupanya ngn yatimah..tp yatimah xpadan ngn sakit..mak aih..menderam2 bunyinyer...moral..jgn ler dibiarkan bersama mereka2 ni...pg td pun sama..nak bg mam bukak cage..pintu bilik xlah bukak besar...si tamtam dan chemot jengah..haaa yatimah berlari ke arah diorg nak terkam..eh..eh..sib bek smpat pegang yatimah..ish3x...risau dia tp dia kemain lg tu...

xpelah pelan2..ti dh sht dh berkenal kenalan tukar2 no hp leh la borak2 yer..hehehehee :D




bersambung.....

9 comments:

UniMeOw said...

ish2 yatimah ni...!!grrr~

myb dy dah biasa jumpa meow2 grg kt lua,,sb 2 dy grg ngn dyorg..

GtHans said...

ehehe..biasa laa Ery..sblm ni duduk luar..slalu pertahankan diri sendiri..terbawak2 laa tu..moga cepat sembuh yer Timah..

m4rilyn said...

cam Sayang masabaru balik kg,garang semacam,tapi sekarang dia lak gedik semacam

btw hidung Yatimah lebar sket dari hidung Sayang :p

nurulsulzali said...

yatimah bukan aje membuatkan anak2 ery xkeruan...anak2 dlm rumah ni dgr suare dia semua cam kene "pause"!! haha..telinge je cam tgh cari signal mane yg dtg

ery D cat said...

unimeow: mmg dia garang di luar...ada musuh ketat kat opis yg jns kucing mcm anak2 tu..asyik berangin tu yg kat umah ni terbawa2..:)

gthans: yelah slu perthnkan diri..lg dh kn gtu..lg lah bertmbah garang kan..

nurul: hahaha tu lah...semua bz body mcm anak2 kat umah ni..:D

Mama Tatami said...

sama ngan mama kucing akak [stray] -garang:P yatimah sgt comel...caer ati mama tatami tgk tau...semoga yatimah cepat sembuh yer

meowwmania said...

hehehe...garangnya Yatimah


alhamdulilah...suka tgk Yatimah dah semakin sembuh

terima kasih yer Ery sy doakan smoga Ery sentiasa diberkati oleh-Nya

ery D cat said...

mama tatami: yer..yatimah mmg cumel..cute dan ramping hehehe..tp ery perasan sejak2 dia ditndang hr tu kdg2 kala mata dia mcm berair smbil tgk kt..seolah2 dia bersedih...ery mula lah nak nanes gak..kesian ngn nasib dia

ery D cat said...

MM: sama2...:) yelah cm makan je xberselera

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert