Pages

Friday, April 20, 2012

...xpe...akak dh BIASA~


salam kwn2 meow
(='v'=)

NOTA PENTING: Kisah ini kisah benar (bukan dongeng)....jgn baca waktu siang..baca waktu malam shj...

ms muda belia dulu (tahun 2001)... acam (bukan nama sebenar) pernah duk hostel kat 1 taman perumahan ni...sebelah rumah bos dia, dh lepak2 kat rumah, mlm tu terasa nak kuar berjalan2 seorg diri...seberang jalan tu ada sekolah...depan sekolah selalunya ada apa? ada tmpat bas berhenti...ni bukan kat area kl lah...jd waktu tu xmcm kl...atas kul 9 mlm dh sunyi sepi..bas xde kereta pun kurang...waktu tu lam kul 12tghmlm...acam pun xingat kenapa dia kuar jalan2 sorang diri...acam ternampak kat bus stop tu ada sorang akak dan anak perempuannya sekitar umur 4thn...

acam g dtg dekat dan snyum kat akak tu...mereka berbalas snyuman....acam berdiri je...anak akak tu main lompat2 dan jalan2 ats tmpat duduk tu...akak tu ngah duduk...smbil kaki dia yg terjuntai tu....dia pun tegur acam...

akak: adik tgu sapa?

acam: xtgu sp2...sj je jln2 kak..urm akak ni tgu sp plak? kat cni bas xlalu kak...bas lalu kat jalan besar luar tu...

akak: hehe xdelah akak tgu suami akak...dia selalu lalu jalan ni...dia bwk lori...

acam: oooooo..tu la...pelik gak kenapa akak tgh2 mlm tgu kat cni...dr mana sebenarnya kak? (eh bzbody plak acam ni)

akak:  akak dr cnilah dik...hehe..rumah akak kat jln belakang tu..

acam: (cam poyo2) ooo kat jln shortcut nak ke highway tu yer...

akak: a'ah dik....tulah..laki akak sepatutnya dh lalu ni...tp xlalu2 lg..

acam: laa dia bwk lori g mana?

akak: dr K.L ke sini...kdg2 ke Kedah..mcm tu la...mmg dia akan lalu depan ni...

acam: urm xpelah jap2 g smpailah tu...

acam pun smbang2 ngn dia...mcm2 cerita..tp acam tetap xduduk...acam masih berdiri..akak tu ngn anak dia masih duduk kat tmpat duduk tu...dan berceritalah tntang kwsn tu...yg acam tau acam mmg pernah dgr area ctu org pnh jmpa ada org xde kepala bwk basikal lah...jalan lah apalah..tp biasalah cerita2 org...pastu tetiba akak tu cerita pasal tu...tp mereka gelak2 la smbil bercerita seolah2 dh kenal lama...anak dia mcm biasa kesana kesini atas tmpat duduk tu...

smpai 1 ms acam sndiri xingat kul berapa...

acam: kak..dh lewat ni...bhya duk berdua je kat cni...xmo tahan teksi ke? suami xde hp?

akak: eh xpe dik dah BIASA...mmg slu tgu dia...suami telipon xdpt...

acam: xpela kak..sy balik dulu...ti kalau lewat tahan teksi kak...bahaya...

akak: yer dik..xpe...dh BIASA...

lalu acam pun seberang jalan toleh kanan toleh kiri pastu kanan balik smbil leh tgk akak tu ngn anak dia duk lg kat bus stop tu...jln perumahan xbesar mana pun..bukan highway...pastu acam rs xpuas hati dia pun toleh...ya Allah....acam tgk xde sorang pun kat bus stop tu, 2 kali acam toleh nak pastikan kat keliling taman tu...(korang rasa acam bt apa pas tu?) lari laaa xkan nak tgu lagi? xtoleh belakang dh....kejadian tu terlalu singkat masa acam seberang jln dan toleh...mustahil akak tu naik teksi ke hapa ngn anak dia..kan acam baru je tgk kiri kanan...


tp ms smpai depan pintu rumah...korang tau x, apa yg ikut dia? ada sekor kucing hitam...ekor panjang...umur lam 5bulan...kesian acam yg termngah2 lari..meow tu berlari2 ikut acam ms acam lalu kat lori 1 tan yg parking kat tepi jalan hostel acam tu...

dgn rs takut...kucing tu masih mahu ikut dia smpai bilik...tp xtaulah apa rsnya...xde rs nak halau dia ke hapa...acam biar je dia ikut...last2 dia tido bilik acam....dlm pikiran masih terbyg2 wajah akak dan anak dia tu...

persoalan:
  • akak tu siapa? dan anak dia tu? patutlah td ms acam kuar xperasan ada org kat bus stop...
  • depan sekolah bukan berbukit...lapang dan ada lampu jalan..kalau ada lori ke teksi berhenti acam leh dgr klu2 ada yg berhenti amek akak tu..sbb acam seberang jln dia msh nmpak lagi ms dia toleh ke kanan tp bila dh lepas je jln tu dia toleh dh xde...dan xde 1 kete atau motor yg lalu..malah basikal pun xde lalu...
  • patutlah kaki akak tu ngn anak dia xjejak tanah...erk! skang br acam perasan pelik..td x...
  • patutlah dia kata dia dh BIASA tgu laki dia...selama acam duk area tu xpnh nmpak mlm2 ada org tgu suami kat ctu..
  • dan acam baru perasan bila dh lik rumah..akak dan anak dia tu rendah....rendah orangnya..errrr...
  • dan paling bt acam bertambah rs seram bila acam teringat dia kata 'rumah akak jalan kat belakang tu' ..yer mmg jln shorcut ke highway...dan kena lalu depan tanah perkuburan...errrrrr.....(aduh pening plak aku taip ni)
cm bila acam tgk kucing hitam solid yg ikut dia ms dia lari xcukup tanah tu, dia xmo halau cm dia kata pergi kalau ko ada niat xbaik duk cni (ntah hape2 je acam nih) hihi mgkin dia pun ikut berlari sbb nampak gak kot hahahaha!...err...acam beri nama dia tam...sejak hr tu dia warga hostel dan kwn2 pun xmarah...dia gendut tp aktif....hihihi..tp pas 2 thn hidup ngn acam..kena keje ke Johor balik...hntar rumah mak acam meow tu...meow tu hilangkan diri mlm pas acam gerak ke JB...sama mcm dia dtg...dan mcm tu la dia pergi...
lebih kurang besar mcm ni la meow yg ikut acam lari...gelap pun mcm ni...


* gmbar pinjam dari uncle google. 




 erydcat: 
smpai sekarang xleh nak bygkan,
ntah2 org lalu tgk acam (bukan nama sebenar) cakap sorang2...
haiya!
:P


17 comments:

GtHans said...

err..err..err..seramnya Acum (bukan nama sebenar) ..;p

m4rilyn said...

mmg kne baca sebab Acim (nama rekaan)buka post ni dah malam

errr cewam yaaaaaa

Shaz Alina said...

Acom (nama x real) rase seremsss lak haaa... eeeee~ *meremang tengkuk*

nurulsulzali said...

haaaaaaaaaaaaaaa---cummm!!
adoi, terbersin lak bace cite seram nih

NoRHaNa CorNER said...

nasib baik baca siang hari fuhhhhhhhhh

meowwmania said...

alah tak takot ponggg.... eden pon dah BIASA ngeeeee

joijoi80 said...

kucing itam!!!!!!huh.....

Anonymous said...

Acam ni budak kampung ko ke? dalam camera aku ade gambar mcm kat atas tu.. :P nak tengok tak? ekekeke

Mya

ery D cat said...

gthans: hehehe tatak jd acum plak!

marie: acim msg aku bgtau dia xleh tido sbb entri ni hehehe

shaz: acom...seremssss...apatah lg yg mengalaminya..

nurul: smpai terbesin..:P

NC: seb bek kan..:P

MM: dasyat mummy cenonet ni...dh biasa..ntah2 akak tu kot..hehehe..:P

jojoi: err btl..bukan rekaan..mmg kucing tu hitam...:)

Mya: acam tu bukan budak kampung aku..acam tu adalah erydcat...:D

Chika said...

Murah rezeki kucing tu. nasib baik acam (bukan nama sebenar) tolong bela..

ery D cat said...

chika: tu lah..acam....acam....

hud aikara said...

misterinye si Tam tu...(^__^)

~Budak Merah~ said...

Suke blog pasal kucing....hehe!
Nape x buat chatbox..senang sikit nak tggl jejak... =P

ery D cat said...

budak merah: terima kasih sudi singgah..dulu ada tp xleh guna la plak....ske meow?...leh join blog2 yg comment2 diats..mereka lagi manyak2 meow!!!! :P

Anonymous said...

erk...EryDcat ke yg kene?? :| gulp!

Mya

ery D cat said...

mya: yer...ti ko tnya erydcat yer lokasi kejadian..:P

UniMeOw said...

hehe uni bc siang2,,naseb bek...:P

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert