Pages

Sunday, April 29, 2012

auntie...semoga kamu dikurniakan kesihatan yg baik2...:)


Salam kwn2 meow
(='v'=)
 
harap semuanya sihat2 belaka..lama plak xupdate blog...dh nak bersawang dh ni kalau lama sket dibiarkan..yelah..dh nampak encik2 spider berlari2an..hikhikhik..

akhir2 ni agak bz...bz kerja la...ni pun curi masa lunch..:P kalau leh nak bt 1 entri gak sehari..xkira! nak bt gak! asyik memandang benda yg sama...leh berpinau mata...sikit2 leh la bt benda len kot..:P

hari ni nak cerita tntang seorg auntie ni...dia ni selalu kutip2 botol plastik, paper2, dan mcm2lah...xtaulah kemungkinan dia jual kot brg2 tu..selalulah dia ngn troli dia tu..dia ni xkacau org pun..cuma...org kat cni panggil dia org giler...erm..ayat kasar kan...mgkin dia ada sejarahnya dulu2..kita xtau aku pun xsmpat interview...tp aku selalu lah gak kalau dia lalu aku tegur...dia mmg ske cakap sorang2...bebel sndirian smbil dia kutip2 tu, tp bila kita tnya elok je jwpannya...bukan melalut pun...memandai je panggil org giler kan..ja'at!

ada 2 ekor anjing org baru buang kat kwsn ni..sekor tu nmpak elok tp sekor tu aku tgk berkurap...hbs 1 badan....aku dh nak tipon dh ngn 'someone' yg selalu membantu anjing2 jalanan ni untuk bantu apa yg patut untuk anjing ni..kesian kena baling batu la...apalah dek org2 disekitar kwsn ni...yg aku nmpak aku marah lah..xnmpak...larilah mereka ni kesana kesini takut dgn manusia yg ntah giler tetiba bila nmpak anjing..sedangkan anjing tu xpnh ancam apa2 pun...takut nak dekat adalah...

tp bila aku tgk auntie ni bg makan trs aku xjadi telifon...sbb aku xmo tarik kasih syg antara mereka...biarlah...mgkin itu je yg btkan mereka gembira..kita xtau kan...(sedih pula aku), yg paling aku respek bila aku tgk dia bg anjing tu makan nasi yg org sedekah kat dia...terharu kan...diorg share bertiga...depan mata aku...dh tu bila dh hbs anjing2 tu makan..xsangka auntie tu reti amek balik alas paper tu buang lam tong smpah...kalau yg normal tu aku tgk selamba je buang smpah merata2...sapa yg xsiuman ni? hihi

sabtu lepas aku g tnya dia..

erydcat: auntie bg diorg makan ke?

auntie: yalah...dulu ada sekor busat-busat punya, olang sudah buang..tara guna itu olang..tak tau mn pegi...


erydcat: ye ke...yg ni..baru punya? org buang gak ke? (sesaja tnya hihihi)


auntie: yalah..ni pun baru lagi maaa...itu org GILA..suka-suka buang bila tak suka....kesian sama ini anjing..takdak sapa kasi makan...

erydcat: auntie, anjing2 ni manja yer ngn auntie...

auntie: ya...ni kuat makan maaaa...tp sy sudah sayang...kesian sama diorg...2 ekot (ekor) ni tuan tarak otak punya olang...


erydcat: ok auntie...sy mau amek gmbar..auntie snyum tau..

auntie: haiya...lu aaa suka kacau auntie haaaa...

hihihi org yg buang tu auntie ni panggil org GILA...hahaha mmg giler pun auntie..hikhikhik...:P xada perasaan lansung, suka2 je buang bila dh xsuka..xtau slh apa anjing2 ni...xpelah...sekurang2nya auntie dh kasi makan dn ada sikap nak berkongsi...moga2 Tuhan kurniakan kesihatan yg baik2 untuk auntie ni...

kdg2 org yg kita gelar kurang siuman ni lebih ada perasaan dr mereka yg 'normal' ni..xsangka bukan nya auntie tu punya anjing pun tp dia snggup berkongsi..tnya lah diri kita...adakah kt snggup bt mcm tu pd haiwan2 terbiar? sgp ke berkongsi dgn ikhlas tnpa mengharap2kan apa2 balasan?

bukan makan shj...malah air pun auntie tu kasi lam botol mineral...siap ada bekas lagi...tp aku sgt2 kesian sbb ada yg marah2 auntie ni bila auntie ni kasi anjing2 ni makanan...kenapa? biarlah kan...dia bg makan pun bukan mintak duit korang..urm..bt baik pun dihina apatah lagi buat jahat..pelik!


video auntie ni bersiar2 ngn anjing2 tu sebelum aku dtg interview..hihi


erydcat:
:D

8 comments:

m4rilyn said...

hinanya manusia normal yang cakap aunty tu gila.
mentang2 orang tu tak sekaya dorang...

may Allah bless aunty tu..biar pun lain anutan agama tapi kita semua hamba yang Esa

* HeeBum and HaeBi * said...

smoga aunty tu baik2 aje.. dan dilindungi slalu..
ery leh tkr profession jadi reporter ni.. hehe

GtHans said...

sedihnya..baiknya hati Auntie ni..mulianya dia..moga Auntie dan anjing2 tu sihat2 slalu..

~Budak Merah~ said...

Moga Allah bukak pintu hati auntie utk terima Islam. Kalau dah baik mcm tue, betapa beruntungnya kalau dia seorang islam...kan? =)

aby said...

salam ery ...
baik autie tu ..
semoga kebaikan nya kpd haiwan dapat kita jadikan tauladan

ery D cat said...

MARIE: tu la..mcm bgs sgt sesuka hati pgl org giler...auntie tu keje dia kutip2 plastik ngn tin bukan g kejar2 org..xmintak duit diorg pun..

H&H: ery nak jd cam mazidul..hikhik :P (ni terikut selalu follow blog abg mazidul la ni)

gthans: baik auntie tukan..sgp share makanan dia..wlupun dia bukan org kaya..

Aby: w'salam..betul..jdkan semuanya sbg tauladan xmengira bangsa atau agama...

meowwmania said...

terharu baca kisah aunty nih

moga aunty sihat selalu :)

UniMeOw said...

waaaa ngs kot bc n3 ni..!!huuuu...

btol la,,even nty ni mcm gila pon,,dy still ada kaseh syg..bkn mcm org yg buang anjing tuh..grrr~~

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert