Pages

Thursday, March 29, 2012

Cerita Dongeng


Salam kwn2 meow
(='v'=)

sebelum titon selalu ery bercerita kisah dongeng kat bebudak ni..(mcm real je kan)


Nota: sila baca dgn sepenuh hati! hehe... :P


~cerita pun bermula~

 
Alkisahnya dahulu ada sebuah daerah yg aman damai di sebuah negeri MEOWIT yang dipanggil daerah RIANG GUMBIRA...penduduknya sntiasa hidup riang menjalankan kerja2 harian...tanpa ada gangguan.

Pada suatu hari datanglah manusia yg xtau dr mn berhijrah di daerah itu....beliau sgt2 TAKSUB terhadap BUAH BETIK...
...maka ditanamkan pokok betik disetiap laluan dan penjuru kawasan rumahnya. Beliau sgt2 TERUJA dgn buah tempatan itu, malah menghidu daunnya pun cukup lah untuk memberikan beliau tenaga. Beliau di gelar PAPAYA GIRL krn 'ketaksuban' nya itu..(hehe) 
beliau turut ditemani rakan karibnya yg bernama WAWA...wawa dipilih krn warna bulunya yg agak kuning keoren..orenan..(errr ada ke perkataan gtu?) wawa sgt2 setia...tp setelah diselidik rupa2nya wawa hnya bersandiwara supaya xdiganggu oleh PAPAYA GIRL.
Kerana sudah sebati dgn buah betik...PAPAYA GIRL boleh smpai ketahap maksimum..iaitu boleh bertukar dlm bentuk super duper PAPAYA GIRL...setiap malam ahad beliau akan keluar menghapuskan pokok2 buah yg ditanam oleh penduduk disitu..dan menanam pokok betik shj smbil gelak dgn riang gumbira...hakhakhakhak!

Kerana kekecohan yg tlh dilakukan oleh PAPAYA GIRL...
ada penduduk yg berhijrah ke daerah lain tanpa membawa brg2 peribadi masing2...jd daerah RIANG GUMBIRA telah bertukar nama kepada DAERAH SUNYI MUNYI...krn ramai penduduknya telah berhijrah dan keadaannya sunyi sepi..
 ada yg menjerit ketakutan seperti takutkan sesuatu...malah...
ada jg yg menyorok dibwh2 kereta, bawah bantal dan segala2 yg leh dibuat tmpat menyorok untuk menghilangkan rasa takut terhadap PAPAYA GIRL
ada jg yg menangis sebak hiba bila malam menjelma...krn takut akan beliau...
jalanraya, kwsn rumah semuanya jd sunyi sepi...sesiapa yg semangat kuat shj yg masih tgl 
di daerah itu..
 malah ada jg yg xdpt berhijrah tp berlari2 anak menyelamatkan diri...hilang punca! sgt2 kesian...
PAPAYA GIRL menjadi buah mulut para penduduk di daerah itu...dimana2 kita leh dgr cerita dia bertukar dan menghapuskan pokok2 buah selain pokok betik shj...
tetiba nak dijadikan cerita PAPAYA GIRL tlh bertandang ke rumah salah seorg penduduk disitu, nampak gayanya mcm nak bertukar sbb ms tu hari sabtu malam ahad...
tp dgn xsemena2 KUNGFU PANDA pun dtg...membantutkan PAPAYA GIRL untuk bertukar sekali lagi...
maka sejak hr itu PAPAYA GIRL pun tidak lg menganggu pokok buah2an penduduk dan telah bekerjasama dgn mereka membuka ladang betik di daerah tersebut...membawa pulangan besar dlm membangunkan daerah RIANG GUMBIRA..malah PAPAYA GIRL dan KUNGFU PANDA turut menjadi kawan semeja makan dgn rakan2 yg lain...

~TAMAT~



Nota penting: Jalan cerita diatas tiada kena mengena ngn sesiapa, dan segala watak, tempat dan pokok hnyalah lakonan dari rakan2 ms diundang makan bersama2 dirumah kakak Gthans hari sabtu lepas. Maaf kalau ada silap dan salah semasa tayangan perdana ini dibuat...:P


erydcat:
:D hihi

19 comments:

joijoi80 said...

kkekeeke..mcm cerita komiklak...

UniMeOw said...

hahahahaa...

yg xlh blah pic kgfu panda...hadeh..

ery,,wt la cter lg..besh r..

nEuR0 shEwAzni said...

hahahah . saye je datang lambat . i mean sangat lambat .

Shaz Alina said...

ehehehe... lucu banget! hihi~

anis said...

haha, kelakar...dr ngantuk trus xjadi nk tdo bebudak tu..ekeke..yg xthn bab yg kuat semangat tu, gmbar adinda tgh jilat jari tu..ntah2 kenyang mkn betik kot..haha

nurulsulzali said...

ERY! citer lagi! besh2````

m4rilyn said...

hahahahahaha

sangat2 la betik cerita ini

ery D cat said...

joijoi: rakan2 kita mmg sgt2 berbakat dlm lakonan..:)

UM: ti ada cite best ery bt lg..:)

NS: lewat sgt..kalau tidak leh berlakon dlm pilem ni dah..hihi..

SA: lucu tang sniff tium daun betik tu kan..hihi..muka mya mcm real je..

ANIS: dinda mmg kuat semangat anis...:) yelah mn tau kot2 dinda dh pulun sorang2...hihi

Nurul: Byk idea kalau berkumpul reramai ni...

Marie: hihi..ni kalau PAPAYA girl baca..hbs aku!erk!

Anonymous said...

baca lagi skali dan gelak berdekah2 lagi skali..siot la...

Mya

ery D cat said...

Mya: hihi..:P...

tachi n poncho said...

aduhai ery...takot budak2 CP dengar crita ko nih..siap semuyik bawak ketiak lagi...

GtHans said...

baru leh online! ahahampeh punya citer..leh ngigau bebudak kecik tu! ahaha ;p

Dadu Goodyear said...

hahahahahahahahaa...

rubygemstone said...

kah kah kah ..pecah perut aku ketawa oiit!

joijoi80 said...

rakan2 berbakat ngan tukang karang pun pandai mengarang..kekeke.. joijoi dulu rajin juga buat story dalam album gambar.. zaman tu xder blog.. kalo skang ni xder masa dah...

meowwmania said...

ahahahahahahahahahahhaha....mmg terbaek!!


hye ery *kelip-kelip mata

Ikah said...

hahahhahahaha...........!sungguh kelakau. leh menang contest wat komik ni..bak kata MM, terbbaaeeek!

Chika said...

Ahahaha kakak dh mcm paparazi....

NoRHaNa CorNER said...

amek kau..kung fu panda tetiba muncul

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert