Pages

Wednesday, May 11, 2011

Memet love story

Salam Meow!!!!

Entry ni aku bt sbb teringat plak ms mula2 aku bwk lik memet ngn pasangannyer si chemot..kira diorg ni dikawinkan dek pilihan keluarga...hihi..aku amek memet dulu..kwn kat opis kata ada anak kucing kat belakang mesin basuh dia, tp bukan kucen dia ar...bese ar duk kg2 ni sapa2 punya kucen bt umah cam umah sndiri hihi.aku ngn si dia g la amek...tgk2 dia trs beri nama memet...bwh ni pic memet ms kecik dan besar...

ni ler rupe memet ms 2 hr aku bwk lik umah...tu idung dia tu aku hengat kotor rupenyer mmg kaler bulu dia gtu...sian dia..aku lap byk kali hihi..mata sepet..haha burokla ko memet...hahaha

hoh!!!ni pic memet yg terkini..wah memet ko semakin hensem yer...hahaha mcm abie kan..kan..eleh ngaku je ar met...ko ikut rupe tuan...hihi
sbnryer ada kisah si memet ni...ms tu aku ngn kwn aku bukak car wash...memet dah tentu2 tgl kat umah toyang2...slu pun gtu..tp mlm tu aku rs x sedap hati laa..aku ajak kwn aku lik awal dan tutup car wash awal dr biasa...ms aku balik aku ngh tgk leher si memet ni dah terjerut ngn tali tirai buluh kat tingkap tu..ms tu umur dia agak2 lam 8 bulan...ya Allah kelam kabut aku dibuatnyer...si dia nak nanges dah tgk memet gtu aku plak gila meraban cari pisau gunting ms tu memet terkial2, muka biru giler...panjang umor ko memet..sbb tu abie syg sgt kat ko sgt2...wlupun ko pnh pijak kepala abie ni...adeh~~~ms aku potong guna pisau tu, memet aku tgk tercunggap2 dan ms lepas aku bwk ats katil dia trs terkulai aku dh kuar air mata dah weh!!!ilang macho...hehe...pastu aku pgl nama dia byk kali tiup2 lam mulot dia...baru dia bukak mata..owh!!!waktu tu jantung aku duk kat usus dan usus duk kat buah pingang aku rasa!!!serius xtipu!

ni plak gmbr si chemot...kisah si chemot ni plak aku cr sbb tgk memet makin membesar dan xde kwn..bila aku sibuk bekerja..kecian kan...kebetulan kwn kpd sidia kata ada sekor kucing kecik ikut dia lik ms dia sibuk2 nak pindah kuarters...memandangkan dia pregnant dan dah ada 3 ekor kucing lg kat kuarters dia agak rs x sng lah nak bela tp dia bwk anak kucing tu tgl ngn dia...urm dia pun syg kucing juge mcm kite2 ni..dia send pic ni kat si dia sbb nak cr kan jodoh bt memet...

eeeuuuwwww!!!chemot...comotnyer!!!hahaha...jgn mara yer chemot..abie gurau jer...

wahhhh!!!chemot gadis ayu...meh dekat abie meh..nak tium sket jerrrr~~~hihi

ms aku dtg tgk che mot tu aku tgk mmg kurus giler...xpelah bila bela leh cumel ni..mmg niat nak cr kwn untuk memet...tgklah chemot pun dah cun skang..hahaha sejak2 dah ikat ni..heh!!leh menten jaga badan..dia ni kecik je smpai kwn2 dtg ingat dia ni anak..hahaha...awet mude ko mot!! xpela..kecik2 pun abie syg gak...memet lg syg kan chemot kan..kan...sbb comot di beri nama chemot...
mula2 agak susah memet nak rapat mgkin chemot kecik sgt waktu tu... ni video aku bt sempena ulangtahun perkawinan nyer hahahaha sengal aku ni..dh lm bt ni dah ada blog aku upload la.

video


apa2pun mereka mmg serasi x susah nak kenen2 kan...dah pndai2 sndiri hihihi mgkin memet x byk pilihan hahahahaha...memet kan x kuar umah jln2 ngn abie ujung mgu je...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

lor!!!marah aku plak..derhaka  yer.....ala untuk simpanan peribadi jer la...kedekut plak dia...chemot pun sama yer bersekutu ngn met...majuklah mcm nih!!!!




erydcat:
Cats, 
like butterflies,
need no excuse


7 comments:

GtHans said...

nak gugur jantung baca kisah Memet..:)
wahh..cunnya Chemot..;)

ery D cat said...

tu la kan bila kt syg ni...terjadi benda2 gtu rs mcm separuh jiwaku pergi jer..huhu...

chemot mmg gadis ayu...kerjanyer asyik berdandan (jilat bulu ler):)

Rosmawati Yusof said...

Tersedak baca baca sejarah Memet. Happy sgt tengok memet dn chemot hidup bahagia kini... T/kasih eRy

hud aikara said...

wahhhh dua-dua hencem dan comel! :)

ery D cat said...

rosmawati: ye la memet kecik2 dulu buas sgt sbb tu terjerut tu tp pas kejadian tu mmg berhati2 ngn benda2 kat umah yg leh ancam memet dan anak2..so kena alert semua benda...xmo berulang lg...

hud aikara: hehe memet dan chemot ucap tima kasih.

NoRHaNa CorNER said...

sayu baca citer si memet ni.tak semestinyer ms kecik comot & x cantik bsr pun camtu. bila kita bela ngn penuh kasih sayang yg x comel jd comel ..bgs ery ambik diorg bela makin bertmbh segak & cun..saya yg nengok ni jelous...diorg bahagia bertemu ery..

ery D cat said...

ye la..klu norhana sayu memet lg sayu...hihi..tu la kalau kt bela ngn ksh syg semua jd cumel...ayat2 kat pic tu sajer ery tulis nak sakitkan hati chemot dan memet(mcmlah diorg baca blog ni)haha...kdg2 leh gak gaduh ngn diorg nih..derhaka sekali sekala hahaha...

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert