Pages

Wednesday, November 30, 2011

doakan buboo ye kwn2...

salam kawan-kawan

kejadian pg td...sgt2 terkejut...bila buboo spt xtahan..terkencing lam bekas pasir tp Tuhan tu nak tunjuk, air kencing dia terpancut keluar kat ats lantai...baru aku nampak yg kencing si buboo dh bertukar warna..kemerah-merahan...
aku amek tisu lap (sbb tisu kan kaler putih terang untuk memastikan mata aku pepagi subuh ni betul ke tidak)...mmg dh bercmpur darah...aku panik...tp aku tgk si buboo sihat terkinja2..cm manjanya lebih sgt2...berat hati nak g kerja..tp aku g jgk krn tuntuan tanggjawab...sekejap lg kul 12..aku lik umah bwk dia g vet..

tgu ye buboo..bertahan..bie sgt2 risau...semoga buboo xde apa2...doakan dia baik2 shj yer kawan2 meow semua...


mood: sedih

14 comments:

Rosmawati Yusof said...

Insya Allah dan mudah2an, Buboo tak apa2..

Mama Tatami said...

Ery; mungkin infection..UTI. Dulu Tupai akak pun ada kencing berdarah. memang dia terkinja2 tapi itu la kucing....dia akan tunjuk sakit bila dah accute. pls take k yer.

Han.Nee.Saa said...

ery... moga2 cpt buboo sihat n xde ape2.. :(

GtHans said...

harap2 takder aper2..cepat sihat yer Buboo..

m4rilyn said...

take care ye Bubbo..semoga xde pape yang teruk.

ery D cat said...

terima kasih semua...
td g vet doc tu kata mmg betul kucing dh skt truk sgt br la dia tunjuk sifat xmau makan dan xlarat nak berjalan...terkinja2 itu sifat kucing..terharu mndgrnya sbb buboo xmo tunjuk sakit depan ery...antara byk2 kat umah buboo sj yg plg aktif dan bersuara besar dan pndai merayu2 mintak manja smbil tangan dia sentuh dagu ery...ery berdoa agar dia xde apa2 dan pas mam ubat yg diberi ni moga2 dia sembuh, kata doc ti pas 5 hr msh kencing dia berdrh baru dia beri ubat yg lg kuat sikit..sbb skang dia bg antibiotik dan ubat kencing lawas dulu...ery dh xtau nak bt apa hnya ikut je bg ubat dulu kat buboo...nanti ery update lg

meowwmania said...

ery dulu si Puteh kite pon sampai bertukar merah kencing dia taw...sedih sgt tu yg vet terus keluarkan urine dia secara manual

smoga Bubbo kuat dan pulih semula, amin...

ery D cat said...

MM: itu la rs hati ery ni...biar la cb ubat dulu ti kalau vet kuarkan urine dia secara manual...ery sedih...xleh hadapi benda2 tu...xmau...harap2 pas ni ok...

Mama Tatami said...

Ery: kalo lama ni dia mkn kibbles, tukar dulu diet dia ..mkn wet food {vet akak advice mcm tu dulu]...ery masak ikan rebus ker, ayam rebus n bg dia minum air rebus tu. Tupai akak n ELsa dulu kene penyakit sama sebab dok mkn kibbles. memang ery kena always alert tgk urine buboo...
Now akak hati2 ngan makanan diorang.mesti mkn wet food. skg Tupai akak memang dah ok sgt vet bgtau. hati2..UTI ni leh berulang kalau kita tak jg diet diorang! k

Semoga buboo cepat baik yer sayang.

anis said...

hmm, mcm Doddy la...tp dr diagnos doddy kna penyakit FLUTD...kncing dia berdrh, n kdg2 x kuar lgsung...dua kali gak la dr kuarkan scra mnual, msuk tiub...skali lg, ktorg dh detect awal, kna bg mkn ubat kncing lawas...papepon smoga buboo cpt sihat ye syg...

Bie Kucing said...

Smoga Buboo cepat baik yer.. sy tade pengalaman jaga kucin sakit so xtau.. harap2nye ubat berkesan dan sembuh.. amin

ery D cat said...

mamatatami: ery mmg bg dia wet food je sekarang dan pg td tgk dia kncing ok sket dan elok2 je duduknyer...cergas tu mmg sntiasa cergas...pg2 dah sondol2 kepla kat perut ery..hehehe...

anis: terima kasih doakan buboo cpt smbuh..tu la ery takut sgt bila smpai doc kuarkan urine dia mgnakan tiub...sedih...

bie kucing: selamat dtg ke blog ery...terima ksh doakan buboo ery sembuh...eh..nama pun bie yer..:)

nurulsulzali said...

CEPAT SIHAT WAHAI ANK BIE CYG!

Farzley said...

semoga cepat sembuh..kami mendoakan supaya buboo sihat seperti sediakala..

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert