Pages

Thursday, December 22, 2011

memet...bie sedih lht kamu..



salam kwn2

smlm aku cuti..kebetulan krn famili nak dtg umah...pd ms yg sm si memet asyik terbersin...idung berhingus...bernafas pun ikut mulut...terbukak je mulutnyer...sedih lihat dia...

RABU
 memet xmo pandang bie dah...bie sedih tau tgk memet gni...
memet nak bersin...lg bie sedih tgk memet...:(
pas bersin asyik nak jilat idung yg basah tu..hbs bantal2 bie ada hingus met, tp b xkisah pun..tp met xmo titon ngn bie 2 mlm dh...
met asyik nak menyorok dlm almari baju bie...mgkin met xtahan ngn kipas angin..tp bie dh x bukak kipas...tp met msh xmo titon ngn bie..bie cedih...slu met berebut bntal ngn bie...slu bie pegang tgn met ms tido...slu kaki met kat muka bie...skang ni met tido jauh2...:( ti bie bwk met g vet yer..kasi sihat...


KHAMIS

hari khamis smlm pg aku bwk met g vet...slu aku g kat HOPE di wangsa melawati tp klinik tutup sampai hari selasa depan krn xmas...aku g kat Pet Care kat Taman Melawati...met bebaik je ms menunggu...
met xgarang2 mcm slu..mgkin xsht...met baik2 ngn doc...bgs...good boy...cik misi angkat pun met xgeget..met ske yer awexs yg dukung...:) dah kn injection dan mam ubat ms balik singgah kat sri rampai g beli baju memet kat tmpat biasa aku g beli brg2 untuk anak2...
ni je yg ada bukan jns kain jersi..sbb aku xmo dia sejuk..jd belikan dia baju mcm t-shirt aku ni...bg sdap sket badan yer...
mlm td dia diam je...dah 2 hr xdgr suara...bie sedih la met...mulut masih terbuka lg...idung tersumbat...bie xske tgk muka met gtu..b ske muka met yg encem tu...bie sedih sbnryer...
selalu nyer sblm tido memet terkinja2 masuk ke bilik nak tido sama..tp dh 2 mlm memet nak tido dlm almari...bie sedih...pg td g keje met mcm nanes...aku pun bengkak2 mata ngn xtido dan nanes (huhuhu malu plak nak tulis..sedih tau x...anak kesygn xsihat...sayu rasa!) bukak kan baju dia trs dia g kat pasir dia...buang apa yg patut...agaknyer br larat nak gerak2...duk ats sofa tgk je aku...bg mam ubat dia rilek je...tp dlm hati tu xsenang ngn anak x sht..aku asyik terjaga jenguk2 dia lam almari tp xpnh aku tgk dia baring...sian memet xtido agaknyer..
harap2 memet akan beransur sihat...

mood: sedih :(

10 comments:

Ms J said...

get well soon Memet..

Hugzzz from Aunty J, Julian & Julie.

izaz dania said...

keciannya..semoga cepat sembuh yea memet..

meowwmania said...

mmg sedih ery bila anak-anak sakit, susah hati sgt kan..tp takpe lah ery dah bwk jumpa vet harap memet cepat sembuh


kalau tak sembuh jugak rasanya elok ery bwk jumpa vet semula yer...

GtHans said...

moga Memet cepat sihat..

m4rilyn said...

Misty: get well soon bro

Sayang: uncle pg Petcare ye..doc mana yg rawat..Sayang aritu dr Chan..dia baik sangat2

ery D cat said...

ms J: hrp2 dia beransur sht

izaz dania: terima kasih

MM: betul sedih sayu je hati..xleh tgk muka dia..nak nangis

gthans: tma kasih

m4rilyn : doc george kot...

Wani Syara said...

keciannya dia..semoga cepat sembuh..:D
kalau kucing saya sakit mcm neyh..saya suka cakp kt dgn dia supaya dia cepat sembuh..sebab saya syg dia..:D

ery D cat said...

wani syara: lebih dr berckp dh ngn memet ni..ni paling disyg ni...dia xsht ngn ery2 pun demam sekali ni...

NoRHaNa CorNER said...

memet cpt cht ok..sian kat bie tu

nurulsulzali said...

bg minum gamat...kucing kg nurul 8 hari kuar darah ikot idung, adik baru bgtau..terus nurul suh minum gamat yg boleh minum tu...terus elok!

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert