Pages

Thursday, October 27, 2011

Memet xsihat....


Salam kwn2...

sbnryer nak cerita sket sal memet...memet dh 2 3 hr xsht sejak sabtu lepas...dia mcm tercekik tp x...tgk dia mcm nak muntah tp xmuntah...suara xde...mulut je bukak...badan tu xla pns mcm demam..risau...tp makan berselera...aih..pelik plak...hihihihi...

memet monyok jer...tian kat encem bie ni...xsht ek...titon pun nak baju bie, br leh titon yer..

g keje ht mula risau...tp mula2 tgk dia xsht tu ery bg minum air kelapa sket...dia dh tnjuk perubahan..tp msh xbersuara...ery jns mcm tu klu anak2 bulus xsht slunyer ery akan ikhtiar kan beri minum air kelapa muda dan selawat sket...klu dh xsht sgt br ery g vet...tp ht tu rs mcm xbest setiap kali g keje jd hari selasa lepas ery g vet kat cheras tu...amek halfday...mmg keje berlambak2...tp memet tetap bie amek cuti stgh hari...syg melebihi segala2nya..

ni lah ubat yg met dpt...rupanya tekak dia bengkak sket...urm...mam aper la tu...hehe mcm lawak je ada nama memet kat plastik obat..hihihi...:P


kat klinik tu xsempat2 nak amek gmbar, dah dukung dia dan tnteramkan dia..mmg dh xde ms dah...ramai gak la hr tu...tp memet menjadi perhatian...sbb besar dan obes (tp ery rs dia mcm kucing2 len je hihi)...tu pun timbang dh turun...berat dia 8 kg...timbang jd 7.5kg...tian memet bie ni..susut ek...

dr depan nampak cengkung kan....
hahaha dr tepi masih debab g tu met...met tipu ek...tu ngah ushar biskot tu..hihi...nak mam yer...xpe bie teman met mam ek...

dh mam ubat mengikut waktu...met dh orait..dh leh terkinja2 ms nak masuk bilik tido...alhamdulillah...senang sket hati....tp 1 je mslhnyer met ni nak yak-yak tu mcm sikit je kuar..kdg2 2 ketul..aih risau...doc suh cr ubat untuk baby tu...tp nama dia xtaulah...ada sp2 yg pnh ada pengalaman mcm ni...leh bgtau x nama ubat yg masuk kat  'pintu belakang' memet tu supaya dia yak-yak dgn smpurna.....

dia cecair ke serbuk?aih..mmg xtau bab2 ni...sapa2 leh tulun?

11 comments:

nurulsulzali said...

ooo memet cayang, mummy rindu kamo! mummy xtahu la sal ubt tu..ade x Dr suh makan AD? kot2 ok...

Rosmawati Yusof said...

Ubat tu yer, kat farmasi ada jual..cecair. Cakap jer utk baby senang berak..jenis air pam kat muntot..jgn malu2, terus terang jer kat farmasi tu.. Semuga Memet lebih terkinja2 lepas ini..he, he..

ery D cat said...

kak kim: hehehe tima kasih..hehehe ery xmalu...takut yg tolong jaga farmasi tu yg malu hihihi...memet melampau2 terkinja2 nyer...adeh...ti lik nak g cari trs la... tq very much...:)

Mama Tatami said...

ery, abg tupai akak pun kene sakit yang sama..similar symptoms...bawak p vet, kene injek, bg antibiotics n coughing pils. mcm nak muntah tp tak muntah..rupa mcm tercekik..vet kata dia sakit tekak gak...now tgk Asari & twister dah ada symptoms yg sama..musim kucing sakit tekak kot kan...semoga sume kesayangan kita cepat sembuh.

Ms J said...

Memet Encem.. Sila sembuh dengan segera!
Love,
Triple J. ;)

meowwmania said...

haah betul ubat sembelet utk baby dia cecair kat dlm belon!

smoga memet cepat sembuh yer sayang...

ery D cat said...

terima kasih semua...memet kata...:)

GtHans said...

buruk giler tulisan doktor tu..ekeke

aper kabo Memet arini?

ery D cat said...

gthans: kak ni bukan doc yg tulis..ni jaga kaunter tu yg tulis..hahah
memet dh sht skang ni si uning plak...

*Vivilicious* said...

suka hidung die..comel..hensem!

ery D cat said...

hehehe tima kasih...memet mmg ery pgl encem...nama manja hihi

Post a Comment

 

Copyright © eRy D cAt. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert